Ehostus / meikki vinkkejä

Arkimeikki, häät (päivä/ilta/vuodenaika), syntymäpäivät, ravintola-ilta (esim. pikkujoulut), vuodenaika, vaatetus, korut, silmien väri, hiustenväri, ihonväri, värit mistä tykkää, juhlien teema, meikattavan ikä, meikkaustottumukset, miinus/plus lasit vaikuttavat meikin tekoon.

Miten aloitan meikkaamisen? Hoidettua ja puhdasta ihoa on helpointa meikata. Jos iho on kuiva ei esim. meikkivoide levity tasaisesti. Ennen juhlia ja meikkiä voi käydä kasvohoidossa. Kulmakarvat kannattaa nyppiä säännöllisesti, ennen juhlameikkiä edellisenä päivänä. Nyppimisen jälkeen iho punoittaa. Hoitolassa voi käydä kulmien muotoilussa ja kulmien (ja ripsien) kestovärjäyksessä esim. kerran kuukaudessa, tämä nopeuttaa arkimeikin tekoa. Meikkivoiteen alle levitetään kosteusvoide / ampulli / make-up base (pohjustustuote). Jos meikkaat myös silmät (luomiväri,rajaukset, ripsiväri) on hyvä aloittaa silmien meikkaamisesta, koska luomiväri voi varista alaluomelle.

Meikkivoiteita on erilaisia vaahtomaisia, nestemäisiä, vahamaisia, bb-voiteita jne. Vahamaisissa on eniten pigmenttiä ja ne peittävät hyvin. BB voiteissa on hyvin vähän pigmenttiä ja iho kuultaa alta. Ihotyypille sopiva värivoide, yhdessä oikeanlaisen kasvovoiteen kanssa pitää ihon joustavana ja suojaa ihoa. Kun meikkivoiteen sävy, koostumus, tummusaste, sopivuus on oikea saadaan kaunis luonnollinen lopputulos. Paras sävy häipyy ihon omaan värisävyyn. Meikkivoidetta testataan kasvojen ja kaulan rajalle, kun se ei erotu kaulan ihosta sävy on oikea. Meikkivoiteen voi levittää sienellä (kostea tai kuiva), käsin, siveltimellä. Meikkisieni imee meikkivoidetta paljon, joten käsin levitettynä saat sen riittämään pidempään. Peittävä lopputulos syntyy kun taputellaan ja painellaan meikkisienellä meikkivoidetta ihoon. Meikkivoiteen päälle laitetaan puuteri se kiinnittää meikin. Puuteri poistaa kasvoilta kiillon. Valoa heijastava, kosteuttava, hienojakoinen irtopuuteri sopii kuivalle ja aikuiselle iholle.

Ihon värivirheiden neutraloijat
Punaisen neutraloija (red neutralizer) on väriltään vihreää tai vihreäbeige ja sitä käytetään punoittavien alueiden peittämiseen couperosa/näpyt.
Siniset neutraloijat (blue neutralizer) on väriltään oranssia tai kellertäväbeige, sopii sinertäville silmänalusille, verisuonten ja mustelmien peittämiseen.
Ruskean neutraloijat (brow neutralizer) punertavan tai roosan sävyinen soveltuu pigmenttimuutosten peittämiseen sekä peittämään ruskeita/ harmaita silmäluomia. Käytetään ennen tai jälkeen meikkivoiteen riippuen tuotteesta.
valokynä = radiant concealer tai highlighter sisältää valoa heijastavia pigmenttejä näin ollen soveltuu korostukseen, juonteiden, tummien silmänalusten, silmänurkkien, sekä kuopalla olevien arpien häivyttämiseen – häivyttää varjoa – iho näyttää tasaisemmalta. Laita vain juonteiden pohjalle, ei liian leveästi. Leveästi laitettuna valokynä korostaa juonteita. Valokynä laitetaan meikkivoiteen päälle. Valitse mielummin vaaleampi sävy kuin liian tumma!!

Silmien meikkaus:
Silmien muoto otetaan huomioon silmämeikissä. Silmämuotoja on mm. raskaat (laskutuva) luomi, lähellä toisiaan olevat silmät, pienet silmät, syvällä olevat silmät, kaukana toisistaan olevat silmät, ulkonevat silmät, alaspäin laskeutuva silmät. Mantelinmuotoinen silmä on ihanne muoto. Luomiväri valitaan arkeen/juhlaan sopivaksi. Päivämeikiin käytetään yleensä lämpimiä sävyjä, iltameikkiin kylmiä sävyjä. Silmien väri huomioidaan – neutraalin silmämeikin saat käyttämällä lähivärejä (sukulaisvärit). Jos haluat korostaa silmiä valitse vastavärejä – korostaa silmää, sopii yleensä iltatapahtumaan. Luomiväreillä voidaan muuttaa ja korjata silmienmuotoa, pääsääntöisesti halutaan suurentaa silmää. Kun yhdistät vaalean ja tumman luomivärin saat kolmiulotteisuutta meikkiin. Pääosin vaalea väri korostaa ja suurentaa, tumma häivyttää ja pienentää. Muista häivyttää rajat, värien pitää sulautua pehmeästi toisiinsa, ei selviä rajoja.

Sukulais- ja vastavärit
Ruskeat silmät, sukulaisvärejä mm. ruskeat, persikat, terrakotta, kulta. Vastavärejä mm. siniset, turkoosit, luumut.
Vihreät silmät, sukulaisvärejä mm. vihreät, turkoosit, keltaiset, oranssit, ruskeat. Vastavärejä mm. roosat, vaaleanpunainen, pinkki, punavioletti.
Siniset silmät, sukulaisvärejä mm. siniset, siniharmaat, turkoosit, violetit. Vastavärejä mm. persikat,oranssit, ruskeat, kulta.
Harmaat silmät, sukulaisvärejä mm. harmaat, sinertävät, vihertävät, liilat, hopea. Vastavärejä mm. keltaiset, oranssit, ruskeat.
Kokeilemalla löytää itselleen parhaat ja mielekkäät sävyt, rohkeasti voi kokeilla erisävyjä. Jos sinulla on tummat silmänaluset (ja hyvin peitettynäkään) ei suositella sellaisia värejä jotka korostaa tummuutta eli niitä on mm. tietyt sinertävät sävyt. Luomiväri häivytetään – ei selviä rajoja.
Valitse riittävän tummasävy luomiväristä, aina astetta tummempi mitä omat silmät on. Näin meikistä ei tule lattea. Muista pohjustaa luomi hyvin meikkivoide ja puuteri ennen luomiväriä.
Silmien rajaus tulee olla kiinni yläluomen ripsirajassa, rajaus paksunee silmän ulkonurkkaa kohden. Rajauksen voi tehdä myös alaluomelle jos se sopii silmien muotoon. Silmien rajauksen voi tehdä esim. meikkikynällä, kajalilla, kakkumainen rajausväri, voidemainen rajausväri, nestemäinen rajausväri (tussi). Mustaluomiväri käy myös kostuta ohut sivellin vedellä ja ota siveltimeen luomiväriä. Kynällä saa utuisemman rajauksen nestemäisellä tehtynä saa tumman rajauksen.
Ripsiväri taivuta ripset ja laita sahaavalla liikkeellä ripsiväriä tyvestä kohti ripsien kärkeä. Voit laittaa ripsiväriä useamman kerroksen. Mitä enemmän ”pumppaat” ripsiharjaa ripsiväri tuubissa sitä nopeammin se kuivuu, ”pumppaus” vie ilmaa tuubiin.

Kulmakarvojen meikkaaminen: Säännöllisesti nypittynä ja värjättynä helpotat kulmien meikkaamista. Valitse itselle sopiva väri esim. punertavanruskea, vaaleanruskea, keskiruskea, tummanruskea, ruskeanharmaa, mustanharmaa jne. Älä tee kulmista liian tummia ettei niistä tule liian ”jyrkän” näköiset (ota huomioon silmien ja hiusten väri). Puuterimaisen kulmavärin voit levittää siveltimellä, tätä tapaa suosittelen tällä saat luonnollisen kauniit kulmat. Kulmakynällä piirretään ”karvoja” älä siis vain vedä ns. viivaa kynällä (muista häivytys harjaamalla). Kulmiin voi käyttää myös kulmakarvageeliä, kuitukulmaväriä jne. Kulmien muoto määräytyy kasvojenmuodon mukaan.

Varjostukset ja korostukset: Niillä pyritään muokkaamaan kasvoja ovaalin muotoon. Kasvon muotoja on mm. pitkä ovaali, pyöreä, neliö, timantti, sydämmenmuotoinen, päärynä, pitkät ja kaidat (suorakaide). Jokaiseen kasvojen muotoon löytyy omat tavat tehdä varjostukset ja korostukset. Netti on pullollaan ohjeita, suosittelen ottamaan ohjeita professional make-up videoista, ettei tule ”väärää oppia”. Korostuksia ja varjostuksia tehdessä ota huomioon myös poikkeus-säännöt esim. iso ja myhkyräinen nenä ei laiteta korostusta nenään (ei haluta korostaa nenää). Varjostuksella häivytetään ”kasvojen virheitä”, sen avulla poistetaan kasvojen pyöreyttä, kulmikkuutta, kavennetaan, lyhennetään kasvoja/otsaa/nenää, häivytetään kaksoisleuka. Tehdään 2-3 astetta tummemmalla kuin mitä värivoide on. Varjostukseen voit käyttää esim. aurinkopuuteria, luomiväriä, tummaa meikkivoidetta jne. Korostuksella korostetaan kasvojen hyviä puolia. Korostukset tehdään värivoidetta 2-3 astetta vaaleammalla meikkivoiteella. Korostukseen voit käyttää esim. helmiäisvoide, valovoide, luomiväri, puuteri. Korostusvärinä ja varjostusvärinä käytetään nestemäistä, voidemaista, vahamaista, puuterimaista tuotetta. Muista häivyttää rajat huolella, korostusten ja varjostusten pitää ”sulautua ihoon”. Voiteen päälle voidemaiset ja puuterin päälle puuteri. Voit ostaa myös contour ja highlight paletin mistä löytyy varjostus ja korostus värit.

Poskipuna: Poskipunan levitys määräytyy kasvojen muodon mukaan. Valitse poskipunan väri ihon väriin sopivaksi. Testaamalla löydät sopivan sävyn, sävyjä voi olla esim. pinkki, persikka, oranssi, roosa, luumu, lohenpunainen. Muista että punaiset ja kylmät sävyt tuovat couperosan esiin, voit kokeilla esim. aprikoosi, taitettu roosa, persikka. Katso että väri sointuu koko meikin kokonaisuuteen ottan huomioon silmämeikin, huulipunan sävyt.

Huulten rajaus ja huulipuna: Pohjusta huulet meikkivoide ja puuteri. Hoida ja kosteuta huulia päivittäin. Rajauksella voit pienentää, suurentaa, muotoilla huulia. Valitse sävy silmämeikkiin sopivaksi. Vaatteen väri määrää huulipunan sävyn esim. punainen mekko -> punainen huulipuna.

Aikuisen naisen meikki: Ohut/ kevyt meikkivoide, koska paksu meikki korostaa iäntuomia muutoksia (rypyt, juonteet). Jos käytät koostumukseltaan jotain muuta levitä ohuelti. Värivalinta on tärkeää, oikean sävyisellä meikkivoiteella saadaan pienet ihon virheet peittymään sekä kasvojen epätasainen väri. Valitse sävy oman ihon sävyn mukaan tai hivenen tummempi ( tummempi häivyttää ihon punaisuutta ja saat hehkän meikkipohjan). Taputtele punaisiin kohtiin enemmän (tai punaisen neutraloijaa). Juonteiden ”piilotus” valokynällä. Valoa heijastava puuteri. Yläluomen ripsityven rajaus (alarajus luomivärillä jos sopii, häivytä). Jos laskeutuva luomi käytä mattaluomiväriä ja riittävän tummaa ”pullealle osalle”. Ryhdikkäät kulmakarvat, ei liian tummat. Huulimeikkiin huulipuna neutraalit sävyt, huultenrajauksella voi korjata huulten muotoa. Valitse poskipunan väri sopivaksi silmä-ja huulimeikkiin, ei tummia sameita värejä. Kaksoisleuan varjostaminen, samoin voi kaventaa poskia, korkeaa otsaa jne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.